Καθαρισμός φαναριών με την κρέμα Perlcoat Super

Ξεθάμπωμα φαναριών πριν και μετά με την αλοιφή αυτοκινήτου Perlcoat Super

Τα τελευταία χρόνια οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αντικαταστήσει τα γυάλινα φανάρια με πλαστικά κατόπιν σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας.

Καθότι βέβαια το πλαστικό είναι πιο ευπαθές στην ηλιακή ακτινοβολία, παρατηρείται συχνά το φαινόμενο του πολυμερισμού του, κάτι που οδηγεί στο θάμπωμα του φαναριού.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μειωμένη ορατότητα και φωτεινότητα καθώς και το ακαλαίσθητο κιτρίνισμα που βλέπουμε συχνά σε κατά τ’ άλλα σύγχρονα αυτοκίνητα.

Σαφώς στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφορες μέθοδοι αποκατάστασης που ποικίλλουν ανάλογα με την εργασία που απαιτείται, το κόστος κ.ά.

Στο παραπάνω βίντεο παρουσιάζουμε πώς θα καθαρίσετε τα φανάρια χρησιμοποιώντας την κρέμα Perlcoat Super.

Βήμα 1ο:

  • Πριν την εφαρμογή έχουμε πλύνει το φανάρι ώστε να απομακρύνουμε υπολείμματα σκόνης και ακαθαρσίες. Σ’ ένα βαμβακερό πανί ρίχνουμε λίγη κρέμα και τρίβουμε απευθείας το φανάρι (αν το πανί είναι λίγο σαγρέ το αποτέλεσμα είναι καλύτερο).

Βήμα 2ο:

  • Κάνουμε κι ένα δεύτερο χέρι, απλώνοντας μία στρώση κρέμας επάνω χωρίς να τρίψουμε καθόλου και την αφήνουμε να στεγνώσει τελείως. Η επίστρωση αυτή θα δημιουργήσει ουσιαστικά ένα φιλμ γυαλίσματος αλλά και UV προστασίας, ούτως ώστε να διατηρηθούν τα φανάρια καθαρά. Να σημειωθεί ότι τα φανάρια ενδέχεται να ξαναθαμπώσουν, ανάλογα με την ποιότητα του πλαστικού και την κατάστασή τους.

Βήμα 3ο:

  • Αφού περάσουν 10-15 λεπτά (ανάλογα με τον καιρό) και η κρέμα έχει πλέον ξεραθεί τελείως, γυαλίζουμε την επιφάνεια αφαιρώντας την σκόνη που έχει δημιουργηθεί από την ξεραμένη κρέμα. Το φανάρι πλέον έχει καθαρίσει, γυαλίσει και αποκατασταθεί.

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία στο μέλλον όποτε ξαναχρειαστεί ακολουθώντας τα ίδια βήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Open chat
Εχετε απορίες?
Γειά 👋
Πώς μπορώ να βοηθήσω?